Organisatie

De Stichting Belastingaccountantsbureau, oftewel de SBAB, is onderdeel van het Ministerie van Financiën. Samen met de Belastingdienst zorgt de SBAB ervoor dat ondernemers zoveel mogelijk zelfstandig belastingaangifte doen en de verschuldigde belasting betalen. Daar waar de Belastingdienst bezig is met de heffing en inning van deze belastingen, zorgt de SBAB voor de controle van de belastingaangiftes.

Sinds 2002 is de SBAB een zelfstandige organisatie zonder winstoogmerk (stichting). Door de combinatie van belastingtechnische en boekhoudkundige kennis wordt de belastingcontrole een stuk effectiever. Met een relatief klein team wordt veel werk verzet. De organisatie levert een grote bijdrage aan de bestrijding van belastingontduiking en belastingfraude en zorgt voor meer belastinginkomsten voor het land Curaçao.

Daarnaast helpt de SBAB ondernemers op meerdere fronten. Met bijvoorbeeld de invoering van de verplichte kasregistratiesystemen worden ondernemers gestimuleerd om transparant en efficiënt te ondernemen en neemt de SBAB hun het werk uit handen door een deel van de administratie te digitaliseren.

SBAB NIEUWS

SBAB overhandigt jaarverslag aan Minister

Op 29 juni 2023 juli heeft De Stichting Belastingaccountantsbureau haar jaarverslag over...
meer info

De SBAB gaat weer van start met haar gameshow!

Op zaterdag 17 juni 2023 gaat de Stichting Belastingaccountantsbureau (SBAB) weer van...
meer info