Logo SBAB

Beschrijving logo SBAB

Het logo van de SBAB symboliseert onze visie, missie en normen en waarden.

Vrouwe Justitia wordt gezien als het symbool van justitie. Haar blinddoek staat voor rechtspraak zonder onderscheid van personen, haar balans weegt de feiten en omstandigheden af en haar zwaard is het oordeel (advies voor het oordeel).

De blinddoek van Vrouwe Justitia in ons logo is een reflectie van de normen en waarden ‘onafhankelijkheid’ en ‘objectiviteit/onpartijdigheid’ van de SBAB.

De kleuren blauw en geel en de twee sterren symboliseren de vlag van Curaçao. Daarnaast staan ze voor één van de belangrijke normen en waarden van de SBAB: patriotisme. Op het moment dat we een beslissing moeten nemen, vragen we ons altijd allereerst af of de beslissing in het voordeel dient van Curaçao. Op de tweede plaats komen de belangen van onze organisatie en pas op de derde plaats onze eigen belangen. Als het goed gaat met ons eiland, gaat het goed met de SBAB en haar medewerkers.

De balans van Vrouwe Justitia staat voor goed gefundeerde overwegingen en correctievoorstellen in onze rapportages bij boekenonderzoeken (uitspraak).

De cirkel die van geel naar rood overgaat, staat voor de zon. Tevens staat het voor licht en vuur dat zich weer reflecteert in onze normen en waarden ‘integriteit/transparantie’.

De overgang van geel naar rood in de cirkel staat voor de zachte en empathische benadering van de SBAB naar alle belastingplichtigen en rood staat tevens voor sterk op de inhoud.

Aan de andere kant staat geel voor een empathische benadering bij een eerste overtreding of bijzondere omstandigheden. Rood staat voor de harde benadering in het geval van recidivisme. Ook vertegenwoordigt de kleur geel onze normen van dienstverlening naar de klant toe, harmonie, maatschappelijke verantwoordelijkheid, collegialiteit, respect, vertrouwen, geluk, broederschap, goedheid, vergiffenis en loyaliteit.

De vulpen voor de B van SBAB symboliseert onze belangrijke normen en waarden ‘professionaliteit’ en ‘expertise’. De normen en waarden gericht op prestatie en doorzettingsvermogen vormen de basis om als organisatie telkens met meer professionaliteit en expertise onze missie te realiseren en onze visie te verwezenlijken. Dit doen we door middel van studie, begeleiding en permanente educatie.

SBAB NIEUWS

SBAB overhandigt jaarverslag aan Minister

Op 29 juni 2023 juli heeft De Stichting Belastingaccountantsbureau haar jaarverslag over...
meer info

De SBAB gaat weer van start met haar gameshow!

Op zaterdag 17 juni 2023 gaat de Stichting Belastingaccountantsbureau (SBAB) weer van...
meer info